Jeremić: Srbija napreduje ka EU

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić kaže da Srbija nikada nije brže napredovala ka Evropi nego ove godine, ponovivši da je prioritet Vlade ulazak u EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.12.2009.

19:45

Default images

Jeremić je rekao da ne očekuje da će tokom naredne godine biti promene u prioritetima u spoljnoj politici Srbije i izrazio očekivanje da će ceo region zapadnog Balkana tokom 2010. nastaviti da se kreće ka EU.

Jeremić je istakao da, pored ulaska u EU, drugi strateški prioritet Srbije ostaje odbrana suvereniteta i teritorijalnog integriteta na Kosovu, kao i razvijanje dobrosusedskih odnosa u regionu.

"Ovo je bila veoma uzbudljiva godina u kojoj se dosta stvari dogodilo, a verujem da će sledeća godina biti godina daljeg napretka regiona ka Evropskoj uniji", kazao je Jeremić.

On je rekao da je Vlada Srbije po pitanju Kosova postigla uspeh koji je malo ko očekivao i da je broj država koje su ove godine priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova mnogo manji od očekivanja pobornika nezavisnosti.

Jeremić je kazao da se pred Međunarodnim sudom pravde vodi najveći proces u istoriji tog suda i zahvalio zemljama koje su podržale stav Srbije da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova nelegalna.

Humanitarnom prijemu, koje je organizovalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, prisustvovalo je više od 80 ambasadora koji su doneli paketiće za decu koja se leče u bolnici u Tiršovoj ulici, a najviše paketića je doneo ambasador Turske - 100, dok je šef delegacija Ujedinjenih nacija u Beograda doneo više od 80 paketića.

U paketićima se nalaze igračke i slatkiši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: