Nenadić: Kontrolisati saobraćajce

Direktor "Transparentnosti“ Nemanja Nenadić kaže da će novi Zakon o saobraćaju doprineti smanjenju korupcije samo ukoliko bude efikasna kontrola saobraćajaca.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.12.2009.

19:41

Default images

"Zakon će biti onoliko efikasan koliko bude efikasna kontrola kontrolora. Odnosno, ako oni koji budu kontrolisali saobraćajce budu barem približno efikasni kao oni koji će kontrolisati vozače", rekao je Nenadić.

Dodao je da je povoljna okolnost što će se za dokazivanje prekršaja koristiti snimci. "To znači da ćemo imati smanjen upliv ljudskog faktora, što sužava prostor za korupciju", ocenio je Nenadić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji obično nije problem u tome što je neki zakon loš, već u tome što se zakoni često ne primenjuju.

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zlatko Minić ocenio je da mediji u Srbiji često ne prepoznaju potrebu da treba da budu učesnici u borbi protiv korupcije, a ne samo puki posmatrači.

Dodao je da mediji korupciju uglavnom prate na nivou posledica, odnosno vesti o optužbama i hapšenjima i ocenio da bi trebalo više da se pozabave temama kao što su imovina funkcionera, finansiranje kampanja političkih stranaka i tome slično.

Nenadić i Minić su u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine mladim novinarima održali predavanja na temu primene antikorupcijskih propisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: