Leskovac: Sednica ipak održana

Odbornici skupštine Leskovca posle dva dana pokušaja održali su sednicu u svečanoj sali za venčanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.12.2009.

12:06

Default images

Odbornici opozicionih stranka SRS-a, DSS-a i lokalne partije Gojka Veličkovića, držali pod blokadom salu za sednice. U jednom trenutku došlo je do tuče između opozicionih odbornika i radnika skupštinskog obezbeđenja, ali povređenih nije bilo, osim što je pozlilo jednoj odbornici SRS-a pa je morala da interveniše i Hitna pomoć.

Oko 30 odbornika ovih opozicionih partija zviždeći pištaljkama, nekoliko puta su onemogućavali nastavak sednice, pa je predsednik Skupštine Živojin Stefanović odlučio da se odbornici vladajuće većine povuku u salu za venčanja.

Odbornici vladajuće većine iz DS-a, G17 i NS-a održali su sednicu, a skupštinsko obezbeđenje sprečilo je da zasedanju prisustvuju opozicioni odbornici koji su prethodno kažnjeni udaljenjem sa sednice zbog izazivanja nereda.

Uz povike "bando crvena", "bando žuta" i "lopovi" odbornici, predvođeni narodnim poslanicima SRS-a i DSS-a Goranom Cvetanovićem i Aleksandrom Pejčićem, protestovali su jer nisu oduzeti mandati odbornicima koji su iz stranke Nebojše Čovića i lokalne stranke Gojka Veličkovića prešli u novu stranku Rasima Ljajića. Odbornici vladajuće većine iz DS i G17 plus izglasali su da se sa sednice udalje oni koji ometaju rad skupštine, pa je do uspostavljanja reda određena pauza.

"O odborničkim ostavkama se ne raspravlja, već se odmah usvajaju i ovo je teror većine nad manjinom“, kaže narodni poslanik i odbornik DSS Aleksandar Pejčić.

Vladajuća većina je prethodno podržala predlog da o spornim mandatima odluči sud i da se tek posle sudske presude ova tačka nađe na dnevnom redu.

"Ovde se ne radi o ostavkama odbornika, već o prelasku iz jedne u drugu partiju i zato u toj situaciji je jedino sud merodavan da odluči čiji su mandati. Sve dok sud ne donese odluku Skupština mora da radi jer u ovakvoj situaciji trpe građani Leskovca“, ocenio je šef odborničke grupe DS i narodni poslanik Živojin Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: