Putevi prohodni, saobraćaj otežan

Saobraćaj u gradovima i na putevima u Srbiji je otežan i usporen, ali su svi putevi prohodni. Na putevima u Srbiji ima od 5 do 30 centimetara snega.

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2009.

22:52

Default images

Vozačima se savetuje da budu dodatno oprezni. Kako meteorolozi predviđaju da će sneg nastaviti da pada i narednih dana i da će se temperature spustiti ispod nule, vrlo je verovatno da će se i ulice i putevi zalediti. Bez preke potrebe ne treba sedati u auto niti hodati po zaleđenoj ulici.

U Beogradu i na Crnom Vrhu palo je najviše snega i visina snežnog pokrivača je 36 centimetara, navodi se na sajtu Hidrometeorološkog zavoda.

U Beogradu je sneg neprekidno padao skoro 48 sati, a prema prognozama padaće i sutra, kao i za dane vikenda.

Ledeni dani sa temperaturama ispod nule prognoziraju se za narednih pet dana u celoj zemlji, pa se tako u subotu u Beogradu očekuje do minus deset stepeni Celzijusovih. Dok vozačima i putarima velika količina snega donosi nevolje i prekovremenni rad, najmlađi su ga jedva dočekali.

Dubok, čist sneg koji škripi pod nogama idealan je da deca izađu iz kuća, odvoje se od kompjutera, i uživaju u zimskoj zabavi:

"Super je da se grudvam, sankam, pravim Sneška Belića i voleo bih da naučim da skijam".

"Lepo je za grudvanje,najviše volim kada pada sneg i nije uopšte hladno".

Pravljenje anđela u snegu, sankanje i grudvanje, dečiji smeh i rumeni obraščići i njihve roditelje čine srećnim.

"Neke stvari koje su nekad bile normaalne a sada se ređe dešavaju, pomognu da se čovek seti kako je bilo kad smo bili mlađi".

Ako se ispune predviđanja meteorologa škoalrci će imati više vremena da uživaju u snegu jer raspust počinje u petak a završava se 11. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: