CG: Slab odziv za vakcinaciju

U Crnoj Gori je prvih dana vakcinacije protiv novog gripa zabeležen prilično slab odziv građana, kaže direktor Doma zdravlja u Podgorici Nebojša Kavarić.

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2009.

10:18

Default images

On smatra da je to posledica slabe informisanosti građana o dostupnosti vakcina u zdravstvenim ustanovama. Drugog dana vakcinacije, Kavarić je sa saradnicima primio vakcinu nakon što je uredno čekao u redu sa pacijentima u podgoričkom Domu zdravlja.

On nije precizirao koliko je ljudi juče u Podgorici primilo vakcinu.

Kavarić je rekao novinarima da je u ponedeljak i utorak oko 18.000 građana preko kol centra tražilo informacije o vakcinaciji i kvalitetu vakcine koja se u Crnoj Gori koristi.

On je građanima poručio da, zbog mogućnosti prenošenja virusa, ne dolaze u domove zdravlja, osim ako imaju simptome gripa i ako im je zdravstvena zaštita zaista potrebna iz nekog drugog razloga.

Iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti potvrđeno je da su u ponedeljak dva pacijenta umrla od posledica infekcije virusom A H1N1.

Ministarstvo prosvete objavilo je da će nastava u školama biti održavana do 31. decembra, kada se redovno završava prvo polugodište.

U školama sve manje učenika pohađa nastavu, a mediji prenose da roditelji đaka pojedinih podgoričkih škola traže skraćenje polugođa zbog opasnosti od širenja epidemije novog gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: