Sud: "Kurir" klevetao Bebu Popovića

List "Kurir" i nekadašnji glavni urednik tog lista Đuro Biblija izgubili su sudski proces protiv Vladimira Bebe Popovića.

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2009.

13:26

Default images

Kako je saopšteno iz kancelarije koja je zastupala Vladimira Popovića, bivšeg šefa Biroa za konunikacije u vladi Zorana Đinđića, Đuro Bilbija na sudu je tvrdio da nikada nije bio urednik “Kurira”. I pored toga, sud je novčano kaznio list “Kurir” i Đuru Bilbiju i zabranio im da ubuduće povređuju prava ličnosti Vladimira Popovića.

Bilbija, nekadašnji glavni i odgovorni urednik lista “Kurir” i izdavač ovog lista, preduzeće "Kurir net", dužni su da tužiocu Vladimiru Popoviću isplate na ime nematerijalne štete iznos od 300 000 dinara uključujući zateznu kamatu, saopšteno je. “Takođe, Prvi opštinski sud je pod pretnjom plaćanja novčane kazne, zabranio tuženima, Đuri Bilbiji i listu ‘Kurir’ da ubuduće povređuju prava ličnosti Vladimira Popovića”, saopštava Popovićev advokat Ante Bošković.

"Vladimir Popović je tužio Đuru Bilbiju i preduzeće 'Kurir NET' jer su 31. 3. 2008, tokom predizborne kampanje za republičke izbore, u listu 'Kurir' objavili tekst pod naslovom 'Logistička podrška', u kojem se u prepoznatljivom stilu ovog lista, iznose najteže klevete na račun Popovića, uz monstruozne laži da je on naredio nekakvu seču drveća u dvorištu Vlade Srbije, neposredno pred ubistvo premijera Đinđića, kako bi snajperista lakše mogao da izvrši atentat", stoji u saopštenju.

Popovićev advokat tvrdi da tokom suđenja tuženi nisu ni jednom priložili bilo kakve dokaze "za ove laži", već su se branili tako što su se "međusobno svađali i optuživali, prebacujući jedni na druge odgovornost za objavljivanje ovoga pamfleta".

Sporni tekst je bio nepotpisan, a tuženi su naveli da je tekst napisala Dragana Manojlović, koja se na jednom od ročišta pojavila u svojstvu svedoka i izjavila da je ona za temu seče drveća u cilju pružanja logističke podrške atentatorima na premijera, saznala iz teksta objavljenog u listu "Tabloid" koji je takođe ona sama napisala, saopštava Popovićev pravni zastupnik.

Tuženi Đuro Bilbija branio se time što je tvrdio da on ikada nije bio urednik "Kurira", da je njegovo ime zloupotrebljavano; iznosio je najteže optužbe na račun vlasnika i pojedinih urednika "Kurira", tvrdeći da se u ovom listu objavljuju naručeni, nepotpisani tekstovi, o kojima se urednici ni ne pitaju, a koji se pišu van redakcije, stoji u saopštenju dostavljenom B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: