Ulice Beograda i dalje pod snegom

U svim javnim komunalnim preduzećima u Beogradu su ukinita dežurstva i ekipe će biti angažovane na čišćenju snega dok padavine ne prestanu.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

23:11

Default images

Zbog velikih padavina koje od juče ne prestaju, na čišćenju snega sa beogradskih ulica, trotoara, parkova, mostova i drugih kritičnih zona u gradu i noćas će biti angažovane ekipe svih javnih komunalnih preduzeća. Više nema dežurstava, već sve raspoložive ekipe rade i biće na terenu dok sneg ne prestane da pada.

Radnici “Beograd-puta”, Gradske čistoće, Zelenila Beograd i Parking servisa maksimalno su angažovani kako bi se uspostavio komunalni red u gradu i kako bi sve saobraćajnice do jutra bile prohodne.

Vozač kamiona Beograd Puta Vlada Ranđenović kaže da su svi gradski bulevari čisti. On će noć provesti na čišćenju snega na Novom Beogradu.
"I ostale kolege i ja bićemo na reonu Novog Beograda i nadamo se da ćemo posao završiti i da će autobusu moći sutra noramalno da idu", rekao je on.

Dok god pada sneg, čišćenje ulica prvog prioriteta, obavljaće se konstanto, a tek kada prestanu padavine, prećiće se i na čišćenje sporednih ulica.

Vozači sa kojim smo razgovarali kažu da su ulice prohodne ali da su zbog količine snega koji neprestano pada do posla ali i ka kući putovali duže nego što je to uobičajeno:

"Recimo da su ove glavne ulice raščišćene, sve bočne su zatrpane".

U AMSS apeluju na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, da Beograđani što više koriste gradski prevoz i da prilikom kočenja misle na zaustavni trag koji je tri puta duži nego u uslovima vožnje po suvim kolovozima.

U utorak se desilo preko 130 saobraćajnih nezgoda, koje su većinom izazvane zbog snega. Vozačima se savetuje da nabave zimske gume sa šarom najmanje pet milimetara.

U saobraćajnoj policiji kažu da svako iznenadno kočenje može dovesti do manjeg udesa, a samim tim i do zastoja u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: