Berluskoni zahvalan simpatizerima

Italijanski premijer Silvio Berluskoni zahvalio se svojim pristalicama na podršci koju su mu pružili od kada je napadnut u nedelju i pozvao ih na smirenost.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

16:53

Default images

"Ponavljam da bi svi trebalo da budemo smireni i čvrsti. Ljubav uvek pobedi nad zavišću i mržnjom", kaže se u kratkom saopštenju postavljenom na veb sajtu Berluskonijeve stranke "Ljudi slobode", javila je italijanska agencija ANSA.

To je prvo javno premijerovo saopštenje od nedelje kada je napadnut.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Roberto Maroni je povodom tog incidenta izjavio danas da postoji opasnost od oponašanja tog napada.

U zvaničnom izveštaju o incidentu, koji je Maroni podneo donjem domu parlamenta, kaže se da oštar ton kojim se od nedavno vode političke debate i posebno kampanja protiv premijera koja se stalno širi predstavljaju, u velikom broju slučajeva, kršenje pravila legitimnog demokratskog dijaloga.

Posledica toga je često, navodi se u tom izveštaju, pojava kopiranja ovakvih incidenata.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da je napad planiran, pošto je osumnjičeni Masimo Tartalja (42), čije je mentalno zdravlje narušeno, na trgu u Milanu bio nekoliko sati pre početka mitinga "podstičući svoj bes" protiv premijera i pripremajući se za svoju "suludu akciju".

Berluskoni (73) će verovatno sutra napustiti bolnicu u kojoj se nalazi od nedelje, saopštio je njegov lekar Alberto Cangrilo koji je preporučio premijeru da se još dve nedelje ne bavi "važnim javnim poslovima".

Replika milanske katedrale, kojom je Tartalja pogodio Berluskonija u lice dok je delio autograme na mitingu u Milanu, slomila je nos premijeru, izbila mu dva zuba i rasekla ga po licu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: