Niš: Bista s likom patrijarha Pavla

U Nišu, ispred Prizrenske bogoslovije, postavljena je bista sa likom pokojnog srpskog patrijarha Pavla.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

15:31

Default images

Pokojni srpski patrijarh Pavle dobio je danas prvi spomenik u Srbiji. U Nišu je, trideset dana posle njegove smrti, ispred Prizrenske bogoslovije postavljena bista sa njegovim likom. Bista patrijarha Pavla je postavljena između već postojećih spomen-obeležja dobrotvoru srpskog naroda Simi Andrejeviću Igumanovu i ruskom konzulu Ivanu Jastrebovu.

Rektor Prizrenske bogoslovije protojerej stavrofor Milutin Timotijevic podsetio je da je partijarh bio predsednik Fonda Sime Igumanova, čija je zadužbina bogoslovija.

Vladika niški Irinej rekao je da će ova bista podsećati na lik i delo patrijarha Pavla i na to šta treba činiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: