Prekid pregovora, radnici na pruzi

Do daljeg su prekinuti pregovori između vlasnika preduzeća "1. maj" i radnika iz Lapova koji devet dana blokiraju međunarodnu prugu.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

18:52

Default images

Radnici privatizovanog građevinskog kombinata "1. maj" proveli su osmu noć pod šatorom na pruzi Beograd-Niš, u iščekivanju da će biti ispunjeni njihovi zahtevi. Iako je sinoć sopšteno da su radnici postigli načelan dogovor sa delagacijom Ministarstva ekonomije, o tome je danas trebalo da se izjasni i većinski vlasnik.

Ipak, kako je za B92 rekao Velimir Radenović, direktor "1. maja", pregovori su do daljeg prekinuti.

Posle sinoćnjih mukotrpnih pregovora izgledalo je da je deblokada pruge gotovo izvesna.

Ipak direktor “1. maja" iz Lapova Velimir Radenović izjavio je u vestima B92 da su pregovori sa štrajkačima prekinuti, jer su kako tvrdi radnici stalno iznosili nove zahteve.

Radenović tvrdi da plate radnicima nisu isplaćivane zato što je preduzeće upalo u finansijsku krizu, jer nije uspevala da naplati svoja potraživanja.
Takođe, direktor kombinata navodi i da je preduzeće računalo na kredit iz Fonda za razvoj, koji ipak nije dobila zbog velikih gubitaka u poslovanju i blokade.

Radenković je rekao da je većinski vlasnik Miomir Joksimović pristao i na to da proda deo svoje imovine kako bi isplatio zarade radnicima.

Radenović je demantovao je da je firma kupljena samo zbog vrednosti zemljišta na kome se nalazi i navodi da je većinski vlasnik spreman za nove pregovore sa radnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: