Lapovo: Proveli osmu noć na pruzi

Radnici privatizovanog kombinata "Prvi maj" proveli su osmu noću pod šatorom na pruzi Beograd-Niš, očekujući da se biti ispunjeni njihovi zahtevi

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.12.2009.

11:51

Default images

Radnici su juče sa delagacijom ministarstva ekonomije postigli načelni dogovor da radnicima najkasnije do petka, 18. decembra, budu isplaćene sve zaostale zarade.

Dogovoreno je i da se doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje uplate do 1. marta, kao i da će radnici prugu deblokirati tek kada plate koje traže budu uplaćene na njihove račune, a posle čega će biti nastavljeni pregovori o socijalnom programu i pokretanju proizvodnje.

Predsednik Samostalnog sindikata Novica Marković izjavio je Tanjugu da su radnici iznenađeni što je većinski vlasnik firme "1. maj" iz Lapova Milomir Joksimović odlučio da svoj udeo u preduzeću "Autovojvodina"- Novi Sad, koje je i većinski vlasnik "1. maja", za simboličnu sumu proda "Dunav grupi".

"Nešto su nam pripremili, a šta je to pokazaće vreme, ali smo mi skeptici da će to biti dobro za radnike", rekao je Marković i zapitao "da li je takva odluka mogla da se donese bez Skupštine akcionara".

Sve što je dogovoreno odmah je na višečasovnim pregovorima i stavljeno na papir i radnici su bili spremni da potpišu sporazum, ali je Radenović novinarima objasnio da taj dokument treba da pogleda većinski vlasnik, Joksimović.

Građevinsko-industrijski kombinat "1. maj" prodat je pre tri godine za 82 miliona dinara, a kupila ga je novosadska firma "Autovojvodina". U svom posedu "Prvi maj" ima upravnu zgradu, betonjerku i oko 20 hektara zemljišta duž autoputa Beograd-Niš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: