Mali broj životnih osiguranja

Srbija spada među najnerazvijenije zemlje u oblasti životnog osiguranja u Evropi, sa izdvajanjem od svega 10 evra po stanovniku godišnje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2009.

23:37

Default images

Situacija počinje da se menja nabolje zahvaljujući inicijativi osiguravajućih kuća, izjavio je predsednik Fonda za razvoj osiguranja Artur Demek na promociji životnog osiguranja u Subotici. On je najavio da bi osiguravajuća društva, uz podsticaje države, u idućih pet godina mogla da ostvare priliv od milijardu evra.

Ovaj fond koji okuplja 13 društava za životno osiguranje koja posluju u Srbiji, želi da građanima skrene pažnju na to da je životno osiguranje ozbiljan resurs štednje na duži period.

Državni sekretar Ministarstva finansija Slobodan Ilić je izjavio da država razmatra dve opcije za podršku širenju životnog osiguranja.

„Razmišljamo o dva vida olakšica - da se oslobode poreza iznosi premija životnog osiguranja, a druga opcija je da se ukine poreska stopa od 20 odsto na osiguranu sumu, a da se uvede porez od 10 odsto na prinos koji se ostvari", precizirao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: