Tužbe među kandidatima u Hrvatskoj?

Kandidat za predsednika Hrvatske Dragan Primorac najavio je da će zbog optužbi da tuče ženu tužiti drugog predsedničkog kandidata Nadana Vidoševića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2009.

17:15

Default images

On je na konferenciji za novinare kazao da je, u dogovoru sa suprugom, odlučio da tuži Vidoševića, jer nije dobio izvinjenje zbog te njegove izjave. Primorac smatra da ga Vidošević grubo napada zbog njegovog insistiranja na prijavljivanju imovinskih kartica kandidata iz devedesetih godina.

Primorac je kazao da bi Vidošević bio u zatvoru da je on predsednik države, zbog nekoliko navodnih malverzacija, uključujući i one u fudbalskom klubu "Hajduk", čiji je Vidošević bio predsednik devedesetih godina.

Vidošević je izjavio da ga veseli Primorčeva tužba, navodeći da se mora obračunati "sa zlostavljačima žena".

Većina do sada objavljenih istraživanja javnog mnjenja pokazuju da Primorac i Vidošević, zajedno sa kandidatom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrijom Hebrangom i nezavisnim kandidatom Milanom Bandićem, vode neizvesnu bitku za drugo mesto na predstojećim izborima.

Ankete pokazuju da je prvo mesto osigurano za kandidata Socijaldemokratske partije (SDP) Ivu Josipovića, ali da je veoma neizvesno ko će mu biti protivkandidat u drugom krugu.

Većina anketa pokazuje da najviše šanse za drugo mesto ima bivši SDP-ovac Milan Bandić, ali da su blizu i pomenuta tri kandidata.

Iako analitičari ocenjuju da je dosadašnja kampanja za predstojeće izbore bila veoma dosadna, poslednjih dana se pojačavaju međusobne optužbe upravo između bivših HDZ-ovaca Primorca i Vidoševića, zvaničnog kandidata HDZ Hebranga i nezavisnog Bandića.

Građani Hrvatske će 27. decembra između 12 kandidata birati trećeg predsednika države od sticanja nezavisnosti. Ukoliko nijedan od kandidata ne osvoji više od 50 odsto glasova izašlih na birališta, drugi krug biće održan dve nedelje kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: