Dodik: Moguća dva referenduma

Moguća su dva referenduma u RS - jedan o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima u BiH i drugi o ulasku BiH u NATO, rekao je premijer RS Milorad Dodik.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2009.

01:10

Default images

Povodom najave sa sastanka visokog predstavnika Valentina Incka s ambasadorima zemalja članica Veća za sprovođenje mira o pitanju stranih sudija i tužilaca, Dodik kaže da je odluka Tužilaštva BiH o obustavljanju istrage za "tuzlansku kolonu" isključila mogućnost razgovora o ostanku stranih sudija i tužilaca na bilo kojem nivou pa i onome za ratne zločine.

Moguća nametnuta odluka o njihovom ostanku biće, kako je izjavio, odbačena, jer bi to bilo "pravno nasilje".

Dodik je najavio da će, ako ipak dođe do nametanja odluke, biti održana sednica Narodne skupštine RS na kojoj će takva odluka biti odbijena.

Kada je u pitanju NATO, Dodik je dodao da "nije moguće bilo kakvo uslovljavanje NATO integracija s političkim reformama u BiH".

On je, ipak, izrazio spremnost za podršku NATO integracijama, ali pod uslovom da za to odluku donese Narodna skupština RS i raspiše o tome referendum na kojem će se izjasniti građani, prenosi portal Sarajevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: