Uskoro video nadzor na putevima

Načelnik Odelenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja Vladimir Rebić ocenio da je novim zakonom jasno precizirano da je kažnjiva svaka zloupotreba zakona.

Izvor: B92

Nedelja, 13.12.2009.

23:43

Default images

Rebić je gostujući u emisiji B92 "Utisak nedelje" rekao da je jasno precizirano i korišćenje prava prvenstva koje imaju policija, hitna pomoć, vatrogasci i vozila pod pratnjom. Prema njegovim rečima, kažnjavanju zloupotreba zakona pomoći će i video nadzor na saobraćajnicama.

"U nekom narednom periodu, očekujemo da će to već krenuti za par meseci, pre svega Koridor 10, a kasnije i drugi putni pravci, a i putevi u naseljenim mestim, u zavisnosti od saradnje za lokalnom samoupravom, biće pokriveni video nadzorom, što konkretno znači da će se kamerama beležiti prekršaj, čime se praktično smanjuje prisustvo policije na putu”, rekao je Rebić.

On je objasnio da će u Beogradu već za desetak dana biti postavljen određen broj kamera, a vremenom će se taj broj kamera uvećavati.

"Te kamere će beležiti i prekoračenje brzine i prolaske prilikom crvenog svetla na semaforu, kao i nepropuštanje pešaka. Vozači neće znati na kojim mestima se nalaze kamere”, objašnjava Rebić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: