Porast antisemitizma u Francuskoj

Incidenti vezani za antisemitizam porasli su više nego dvostruko u devet meseci ove godine u odnosu na 2008, izjavio je francuski šef diplomatije Bris Ortfe.

Izvor: Beta

Nedelja, 13.12.2009.

23:17

Default images

U prvih devet meseci ove godine zabeležena su 704 (antisemitska) incidenta, uključujući i verbalne napade ili pisanje grafita po zgradama, rekao je ministar Ortfe prilikom uručivanja nagrade za istaknutog borca protiv rasizma i antisemitizma Unije jevrejskih direktora i profesionalaca Francuske.

To je dvostruko više incidenata u odnosu na isti period prošle godine kada je registrovano 350 incidenata, navodi agencija Frans pres pozivajući se na podatke iz francuskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: