Uhapšen zamenik gradonačelnika

Zamenik gradonačelnika Kabula, osumnjičen za koruciju, uhapšen je na aerodromu po povratku iz Saudijske Arabije, saopštili su zvaničnici u Kabulu.

Izvor: B92

Nedelja, 13.12.2009.

10:02

Default images

Vahabudin Sadat, uhapšen je u petak, nepunih nedelju dana nakon što je gradonačelnik Kabula, Abdul Ahad Sahbi, osuđen na četiri godine zatvora, takođe zbog korupcije.

Gradonačelniku, koji tvrdi da je nevin u slučaju nestanka oko 11.000 evra iz javnih fondova - za šta je optužen, dobio je četiri godine zatvora, naredbu da vrati nestali novac i napusti funkciju, platio je kauciju, oslobođen je i vratio se na posao.

Ostalo je nejasno kako je gradonačelnik Sahbi oslobođen nakon što mu je izrečena kazna. U sudu novinarima nije dato objašnjenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: