Nikolić: SDPS ima perspektivu

Perspektiva socijaldemokratije u Srbiji je dobra, jer je između 60 do 80 odsto građana socijaldemokratski opredeljeno, kaže za B92 sociolog Milan Nikolić.

Izvor: B92

Nedelja, 13.12.2009.

10:23

Default images

Ministar rada Rasim Ljajić održao je u subotu osnivačku Skupštinu, nove Socijaldemokratske partije Srbije. Na kongresu u centru “Sava”, lider i osnivač stranke Rasim Ljajić poručio je da je reč o državotvornoj stranci koja će štiti integritet zemlje, ali i brinuti o običnim građanima.

Govoreći o perspektivi nove stranke, sociolog Milan Nikolić kaže da je veoma važno to što je Rasim Ljajić ostavio dobar utisak na građane.

"Rasim Ljajić je pokazao dosta razumevanja za ljude koji su nezaposleni i imaju socijalne probleme, pokazao je i hrabrost da izađe u susret štrajkačima, ali i političku veštinu da izađe iz svog prirodnog političkog područja, bošnjačkog političkog okruženja, izašao je na nivo republike i pokazao da može da okupi razne političke snage jer su na osnivačkoj skupštini bili svi značajni politički činioci", objašnjava Nikolić.

Koliko će tsranka biti uspešna, zavisi od suočavanja sa ozbiljnim problemima u društvu, navodi Nikolić

"Za sada je veoma uspešan, a šta će biti dalje ostaje da se vidi jer dolaze ozbiljniji problemi: Kako se postaviti prema velikim strankama, kako ulaziti u koalicije, šta tu dobiti, koliko se može promeniti jedan generalni stav koji se tiče ekonomije i socijalne politike, gde socijaldemokratija ima specifičan stav jer nije na strani poslodavaca", objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: