Niš: Jedan preminuli imao novi grip

Dva pacijenta preminula su u Klinici za infektivne bolesti u Nišu, a jedan od njih je bolovao od novog gripa, rekao je direktor te klinike Žarko Ranković.

Izvor: B92

Subota, 12.12.2009.

15:00

Default images

Pacijent kod koga je potvrđen grip H1N1 rođen je 1981. godine, iz Vranja je i na niškoj klinici lečen je od 5. novembra a preminuo je noćas, naveo je Ranković.

"Drugi pacijent, iz Surdulice, rođen je 1949. godine. Reč je o bolesniku koji ima najmanje šest teških, ozbiljnih dijagnoza i otežavajućih zdravstvenih faktora. Za njega nije potvrđeno da boluje od novog gripa", kazao je direktor klinike.

Žarković je rekao da je taj pacijent umro jutros i da je pre reč o klasičnoj srčanoj smrti, pošto je bio i težak srčani bolesnik.

On je, kako je naveo Ranković, najpre lečen u Surdulici, a u nišku kliniku je primljen pre dva dana.

Na odeljenju Infektivne klinike leži 25 pacijenata sa sumnjom na novi grip, u intenzivnoj nezi nalazi se šestoro bolesnika, a tri pacijenta priključena su na respiratore.

Na Infektivnoj klinici do sada je preminulo 11 bolesnika, četiri su iz Niša, a sedmoro sa područja jugoistočne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: