Bramerc na skupu tužilaca Srbije

Okruglom stolu o radu Haškog tribunala u organizaciji Udruženja tužilaca Srbije u utorak u Beogradu, prisustvovaće i glavni haški tužilac Serž Bramerc.

Izvor: B92

Subota, 12.12.2009.

11:54

Default images

"Ta poseta biće prijateljska i na neki način istorijska, jer prvi put neće biti razgovora o obavezama Srbije prema Haškom tribunalu", rekao je agenciji Beta predsednik Upravnog odbora Udruženja tužilaca Srbije Goran Ilić.

Prema njegovim rečima, glavni tužilac Haškog tribunala tokom predstojeće posete Beogradu ne bi trebalo da se sastaje sa političarima i zvaničnicima Srbije.

Bramerc će sa kolegama u Srbiji razgovarati o profesionalnim temama, o samostalnosti u radu, mogućim izazovima, profesionalnoj odgovornosti Tužilaštva u Hagu, rekao je Ilić.

Na skupu će biti reči i o odnosu međunarodnog i nacionalnog zakonodavstva, pre svega u sferi krivičnog prava, procedurama i pravilima dokazivanja u praksi.

Sastanku će prisustvovati članovi Udruženja tužilaca Srbije, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, potpredsednik Udruženja sudija Srbije Omer Hadžiomerović i predstavnici drugih nezavisnih institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: