Ubijen operativac Al Kaide

Jedan od važnijih operativaca u terorističkoj organizaciji Al Kaida Saleh al Samali ubijen je u vazdušnom napadu na zapadu Pakistana, saopštile su vlasti SAD-a.

Izvor: B92

Subota, 12.12.2009.

00:12

Default images

Napad je izveden bespilotnom letelicom ranije ove sedmice, ali je tek kasnije potvrđen identitet ubijenog pripadnika Al Kaide. Al Somali se smatra odgovornim za organizovanje terorističke mreže izvan Avganistana i Pakistana. Veruje se da je odgovoran i za napade na američke državljane u Evropi.

Neimenovani zvaničnik iz američkih obaveštajnih struktura potvrdio je agenciji AP da je od dolaska na vlast predsednika Baraka Obame znatno porastao broj napada na terorističke ciljeve koji se izvode daljinski kontrolisanim letelicama i vozilima.

Većinu tih napada vodi i organizuje Centralna obaveštajna agencija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: