Koštunica: Opozicija za izbore

Lider DSS-a Vojislav Koštunica kaže da sve opozicione stranke treba zajednički da rade na raspisivanju izbora kako bi građani odlučili ko treba da vodi Srbiju.

Izvor: B92

Subota, 12.12.2009.

00:41

Default images

U intervjuu za list "Danas“, Koštunica je istakao da promene u zemlji ne želi samo opozicija, nego pre svega građani, jer je, kako je rekao, "stanje u zemlji izuzetno teško i svakim danom postaje sve gore".

"Odgovornost za ovu agoniju je na Vladi koja nema snage i politiku da se nosi sa sve većim i težim izazovima sa kojima se Srbija suočava. Sve opozicione stranke treba zajednički da rade na raspisivanju izbora kako bi građani dali svoj sud ko treba da vodi Srbiju i izvuče je iz krize", rekao je on.

Lider DSS-a je ocenio da je vlast u Srbiji napravila grešku jer "nije održala otvoreni dijalog sa Evropskom unijom oko pitanja Kosova, već je pobegla u jeftinu demagogiju kako nikada neće priznati Kosovo".

Koštunica je kazao da ozbiljna vlada ne sme da beži od stalnog dijaloga sa EU u kome iznosi snažne argumente da je celovitoj Srbiji mesto u EU i da istovremeno kritikuje svaki potez koji je protivan srpskim legitimnim nacionalnim interesima.

Koštunica je kazao da u "poslednjih deset godina zastupa doslednu politiku prema EU koja je zasnovana i polazi od državnih i nacionalnih interesa".

"Tu se nijedno slovo od moje politike nije promenilo", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: