Rajnfelt političar godine

Švedski premijer Fredrik Rajnfelt je evropski političar godine, po izboru francuskog lista Tribun uz pomoć međunarodnog žirija novinara.

Izvor: FoNet

Petak, 11.12.2009.

22:54

Default images

Žiri je ocenjivao dela 27 šefova zemalja članica Evropske unije. Rajnfeld je dobio ocenu 7,54, a iza njeg je luksemburški predsednik vlade i čelnik evrozone Žan Klod Junker. Na trećem mestu nalazi se nemačka kancelarka Angela Merkel, prenose agencije.

Pobednička trojka j dobila najviše ocene u svim kategorijama. Junker je, između ostalog, pohvaljen za timski rad i odanost evropskoj ideji, a Merkel za sposobnost liderstva.

U toj kategoriji dobro je ocenjen i francuski predsednik Nikola Sarkozi, ali kako je podbacio u svemu ostalom, tek je deveti na listi.

Slovenački premijer Borut Pahor zauzeo je 18. mesto. Tri mesta iza njega sa 5,44 boda, nalazi se britanski premijer Gordon Braun.

Rumunski predsednik Trajan Basesku nalazi se na pretposlednjem mestu, dok je italijanski premijer Silvio Berluskoni na samom dnu lestvice, sa 3,56 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: