Obračuni kriminalaca i policije

U seriji sukoba između pripadnika narko-kartela i policije za zapadu Meksiku za tri dana je poginulo šest policajaca i pet civila, a ranjena su 23 policajca.

Izvor: Beta

Petak, 11.12.2009.

22:15

Default images

Portparol združenih policijskih i vojnih snaga, koje se učestvovale u operacijama u meksičkoj državi Mičoakan, izjavio je da je do oružanih sukoba došlo u nekoliko gradova i da su oni trajali od srede do danas. On je naveo da je od 23 ranjenih policajaca njih 16 hospitalizovano. Policija traga za još trojicom kolega za koje se veruje da su oteti.

Mičoakan je jedna od meksičkih država za koje se smatra da je glavno uporište narko-kartela "La familija".

Predsednik Meksika Felipe Kalderon pokrenuo je 2006. Godine rat protiv kriminala upravo u toj državi. Kalderon, koji i sam potiče iz Mičoakana, poslao je tada više hiljada policajaca u tu državu u pokušaju da iskoreni organizovani kriminal.

U obračunu kriminalnih grupa i policije u Meksiku je samo za poslednje tri godine poginulo 14.000 ljudi. Borba protiv kriminala je jedan od glavnih izazova za predsednika Kalderona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: