Stipendije za studije u SAD

I ove godine 35 najboljih studenata iz Srbije će imati priliku da godinu dana studiraju u Sjedinjenim Državama o trošku USAID-a.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2009.

15:10

Default images

Ovaj konkurs traje do polovine januara, a prvi stipendisti će početi svoj put u avgustu sledeće godine. Prijave se nalaze na sajtovima američke ambasade, ali i na sajtu worldlearning.org.rs.

Sprema se četvrta generacija mladih lidera Srbije koji će sledeću akademsku godinu provesti u Americi kao deo programa razmene Forkast.

O boravku na univerzitetu, gde je sistem potpuno drugačiji, zainteresovani na ovakvim prezentacijama mogu da porazgovaraju i sa studentima koji su već bili tamo.

Irena Zurnić : "Pošto je meni kao budućem istraživaču jako bitno da saznam što više o radu u laboratoriji i o nekim stvarima o kojima nisam mogla da saznam ovde, celo to iskustvo, ta oba semestra koja sam provela u Americi su mi mnogo značila."

Milena Otašević: "Bili biste zapanjeni koliko master u inostranstvu podrazumeva da već imate neko iskustvo života ili boravka u stranoj zemlji. Koliko možete celo to iskustvo da upotrebite na intervjuu za posao.“

Ova razmena je drugačija od ostalih jer studenti ništa ne plaćaju. Za sve to se pobrinula organizacija „Vorld lerning“ uz podršku američke ambasade.

"Ovo je puna stipendija, koja uključuje sve, od avionske karte, do školarine, smeštaja i hrane. Ovo je poklon američkog naroda studentima Srbije. Nadamo se da će što više studenata iskoristiti ovu priliku i otići na godinu dana na univerzitet u SAD" navodi Meri Frensis Dojl iz organizacije Vorld lerning.

U ovoj organizaciji kažu da je interesovanje veliko i da su zato i dalje u toku prezentacije širom zemlje.

Krajnji rok za prijavu je 15. januar 2010. godine. Forkast razmena otvorena je za sve oblasti studija, osim za one koje u SAD podrazumevaju postdiplomske studije kao što su pravo ili medicina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: