Otežan saobraćaj na Iriškom vencu

Zbog izlivanja 25,5 tona suncokretovog ulja iz cisterne, saobraćaj na Iriškom vencu odvija se otežano. Normalizacija saobraćaja očekuje se u večernjim satima.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2009.

11:20

Default images

U policiji navode da bi vozačima zbog toga bilo bolje da koriste autoput Beograd-Novi Sad, umesto Iriškog venca. Dodaje se da je mrlja od suncokretovog ulja velika, pa zbog toga otežava saobraćaj na Iriškom vencu u dužini od oko dva kilometra.

Na mesto udesa su došli pripadnici saobraćajne policije i vatrogasne brigade iz Novog Sada, a za sakupljanje izlivenog ulja i sanaciju zamašćene površine angažovano je preduzeće Ezo-grupa iz Beograda.

Kod Novog Sada se prevrnuo kamion-cisterna iz kojeg se izlilo 25,5 tona sirovog suncokretovog ulja, saopštilo je Ministarstvo ekologije.

U saopštenju se navodi da se to dogodilo juče na četvrtom kilometru puta od Novog Sada ka Iriškom vencu i da je saobraćaj tu obustavljen. Procenjuje se da će put biti zatvoren 18 do 20 sati.

Ulje se razlilo na 1 500 metara kolovoza u širini od šest metara, a deo i na zemljište pored puta i u obližnji potok, piše u saopštenju.

Ulje je kupljeno u preduzeću “Dijamant“ iz Zrenjanina, kupac je preduzeće “Zvijezda“ iz Zagreba, a prevoznik je preduzeće Ivalim, takođe iz Zagreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: