Baza novinara na Internetu

U Bazu podataka novinara Srbije upisano je oko 4.000 novinara i zaposlenih u medijima, a podaci o njima uskoro će biti dostpuni na veb-sajtu www.novinari.rs.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2009.

15:25

Default images

Generalni sekretar Nezavianog udruženja novinara Srbije (NUNS) Svetozar Raković je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da će zainteresovani poslodavci korišćenjem baze podataka na Internetu biti u mogućnosti da saznaju koji novinari se specijalizuju za koju temu, koji region pokrivaju, njihovu stručnu spremu i iskustvo, kao i godine.

"Na sajtu se može vršiti svaka vrsta pretrage baze podataka, što može biti od izuzetne koristi za poslodavca koji želi da angažuje novinare za određene teme i oblasti rada. Zato je i izuzetno važno da novinari daju svoje podatke za bazu podataka", rekao je Raković.

On je naveo da je Stratedžik marketing pripremio onlajn softver koji će omogućiti uvid u informacije o novinarima poštujući Zakon o zaštiti podataka ličnosti, a samo registrovani poslodavci će novinare moći da uspostave kontakt s njima putem i-mejl adresa.

Pored toga, novinarske asocijacije i druge relevantne organizacije imaće uvid u profil novinara koji se može iskoristiti za stvaranje godišnjih programa edukacije, profesionalnog napredovanja i aktivnosti usmerene ka poboljšanju socijalnog i ekonomskog položaja novinara.

Raković je rekao da će svaki registrovani novinar dobiti svoje automatski generisano korisničko ime i lozinku i moći će u svakom momentu da pristupi svojim podacima i menja ih po potrebi.

"U Srbiji trenutno ne postoje tačni podaci o broju novinara, njihovim stavovima i socijalnom položaju. Zato je važno kreirati bazu podataka koja će po obimu biti dovoljno velika da privuče i novinare i potencijalne korisnike", rekao je Raković i procenio da u Srbiji ima oko 6 000 medijskih radnika.

On je rekao da će sajt Baze podataka najverovatnije biti dostupan do kraja godine i pozvao sve novinare koji se do sada nisu registrovali da se obrate NUNS-u za pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: