Tigrovi napali dresera

Tigrovi iz zoološkog vrta Hagenbek u Hamburgu izujedali su svog dresera po čitavom telu i on je u bolnici u teškom stanju, pošto je ostao bez dela leve ruke.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.12.2009.

17:44

Default images

Kristijan Valizer (28) slučajno se sapleo tokom "cirkuske predstave" u zoološkom vrtu, što je pet bengalskih tigrova shvatilo kao znak za "igru" i izujedalo dresera po glavi i telu. Dva lekara koja su bila među gledaocima predstave pružila su prvu pomoć nesrećnom dreseru pre dolaska hitne pomoći, a publika je brzo evakuisana.

Direktor zoološkog vrta Štefan Pagels rekao je da tigrovi neće biti uspavani i izrazio nadu da će se Valizer brzo vratiti na posao i ponovo se brinuti o životinjama.

"Tigrovi nisu uradili ništa loše i mi nikada ne kažnjavamo životinje, već ih samo nagrađujemo. Njihovo kažnjavanje ne bi imalo nikakvu svrhu i nema razloga da ih uspavamo", objasnio je direktor, dodajući da u cirkuskom poslu postoji izreka "predstava mora da se nastavi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: