Za propuste odgovorne knjigovođe?

Vlada Srbije zaključila je da su za propuste koji su navedeni u revizorskom izveštaju o trošenju budžetskog novca u 2008. godini uglavnom odgovorne knjigovođe.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 10.12.2009.

13:00

Default images

Premijer Mirko Cvetković kaže da se veći deo primedbi odnosi baš na rad knjigovođa u ministarstvima i da će zbog toga za njih biti organizovana posebna obuka. Cvetković je izjavio da je "vrlo zadovoljan" radom ministara i da je njegov kabinet postigao značajne uspehe u 2009. godini.

"Moj tim je po svim osnovnim parametrima onoga što je bilo planirano postigao uspeh, kako u evropskim integracijama, očuvanju suvereniteta i teritorijalog integriteta zemlje, borbi za korupciju, a ima elemenata i za ocenu da je vodio dobru ekonomsku politku", rekao je Cvetković.

On je potvrdio da je povodom izveštaja Državne revizorske institucije (DRI) o kontroli budžeta za 2008. godinu razgovarao sa većinom ministara u Vladi Srbije.

"Sa nekim ministrima sam razgovarao pojedinačno, a u ponedeljak, na redovnom kolegijumu, sa ministrima koji vode ekonomske resore", naveo je Cvetković. Dogovoreno je, kako je istakao, da se organizuje interni seminar za službenike u svim ministarstvima koji su zaduženi za knjigovodstvo, jer je u izveštaju DRI navedeno da je najviše nepravilnosti bilo u vođenju knjigovodstva budžetskih korisnika koji su bili kontrolisani.

Namera je, prema njegovim rečima, da se u svim slučajevima gde je to moguće otklone utvrđene nepravilnosti, kao i da se obezbede uslovi da se takve greške više ne događaju.

Cvetković je, povodom nastupa Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde gde se vodi rasprava o zakonitosti nezavisnosti Kosova, rekao da će Srbija i ubuduće voditi politiku dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju.

On je izrazio nadu da bi, ako bi se desilo da u budućnosti hrvatski zvaničnici iznose stavove koji nanose štetu Srbiji, to moglo da se reši dijalogom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: