Ubijen borac portiv narkodilera

U Hondurasu ubijen direktor vladine kancelarije za kontrolu narkodilera Hulian Aristides, koji je nedavno upozorio na opasnost da Honduras postane narko-država.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 08.12.2009.

22:33

Default images

Dvojica naoružanih napadača na motorciklu ubila su glavnog vladinog čoveka za borbu protiv švercera droge dok je bio u svom automobilu u Tegusigalpi, samo nekoliko trenutaka pošto je dovezao svoju ćerku do škole, prenela je agencija Rojters.

Portparol policije Orlin Serato kaže da nisu imali informacija o pretnjama Aristidesu, ali da je sama njegova funkcija nosila određene rizike.

“Nismo sigurni da li je primio bilo kakve pretnje. Međutim nemojte zaboraviti da je njegova funkcija bila vrlo složena”, podseća on.

“Bio je direktor Vladine kancelarije za borbi protiv narkotika, a to je svakako jedna od natjtežih funkcija za obavljanje u našem društvu. I zbog toga može se reči da zbog samog položaja, postoje određeni rizici”, kaže Serato.

Bivši vojni general, Aristides nalazio se na čelu vladine kancelarije šest godina i bio poznata ličnost te centralnoameričke države u borbi protiv krijumčara droge.

Pre dva meseca on je, za Rojters rekao da je naglo povećan broj aviona koji krijumčare drogu preko Hondurasa, od kako su SAD suspedovale saradnju u suzbijanju droge zbog vojnog udara u junu kada je sa vlasti zbačen levičarski predsednik Huan Manuel Zelaja.

Samo u septembru je pronađeno 10 aviona koji krijumčare drogu sa napuštenih aerodroma ili udaljenih autoputeva u poređenu sa četiri koliko je otkriveno u celoj prošloj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: