Napadnuta zbog kišobrana B92

Glumica Bojana Maljević kaže da je napadnuta u blizini pijace Kalenić na Vračaru samo zato što je nosila kišobran sa znakom B92.

Izvor: B92

Sreda, 09.12.2009.

11:30

Default images

Kako je Bojana Maljević navela na svom blogu, dva momka, uzrasta 18-19 godina, prišla su joj juče oko 17 sati i pitala je: "Je l' si ti Brankicina drugarica?". Jedan od njih je udario po kišobranu, dok joj je drugi zapretio: "K...ćemo i tebe i Brankicu". Potom je došlo do prepirke, a mladići su se, nakon što su verovatno prepoznali poznatu glumicu, povukli.

Svoje iskustvo Bojana Maljević podelila je sa čitaocima sajta B92, gde je u svom blogu opisala napad koji se, kako navodi, dogodio juče popodne na Vračaru, u blizini njene kuće.

Republički zaštitnik građana Saša Janković upozorava nadležne da se nasilnicima mora stati na put.

Poznata glumica na svom blogu navodi da se juče, kao i prethodnih dana, parkirala nedaleko od svog doma na Vračaru.

Dok je prolazila uobičajenom maršrutom pored Kalenić pijace, na stotinak metara od stana prišla su joj dvojica mladića, koji su je, kako navodi pitali “da li je Brankicina drugarica”.

“U prvom trenutku nisam ni shvatila da se obraćaju meni. Bila sam prilično rasejana, sa mislima lepim i okrenutim od te kiše i uopšte nisam to pitanje čula kao lično. Pomislila sam da nešto nekome dobacuju, ne meni. Kad, priđe jedan i udari po mom kišobranu, uz ponovljeno pitanje. I dok sam u trenutku pokušavala da shvatim šta se to uopšte dešava i zašto neko udara po mom kišobranu, uz jasnu nameru da mi ga oduzme, ovaj drugi kaže ‘K...ćemo i tebe i Brankicu’” .

Maljevićeva je za B92 rekla da u incidentu nije povređena i da je stradao samo kišobran kada je jedan od nasilnika udario po njemu. Zabrinuta je, međutim, što joj se to dogodilo u ulici u kojoj živi i kojom prolaze njena deca, često noseći isti kišobran.

Zaštitnik građana Saša Janković ocenjuje za B92 da je reč o tipičnoj reakciji nasilnika koji su se proteklih decenija navikli da iznad njih ne postoje niti zakoni ili bilo kakva pravila ponašanja. Nastavljajući priču na svom blogu, Bojana Maljević navodi da je nasilnici nisu povredili, ali je navela da je zabrinuta što joj se to dogodilo u ulici u kojoj živi i kojom prolaze njena deca, noseći isti kišobran sa znakom B92.

“Elem, shvatih da je reč o Brankici Stanković, razumeh da se tu radi o Insajderu, pretpostavih da su predamnom neki obožavaoci onih skupljača krivičnih prijava čije smo slike videli na malim ekranima... ali ostade mi nejasno kakve ja veze imam sa tim. Brankicu ne poznajem. Insajder gledala jesam, ali.... ??? I dok sam spuštala kišobran da ispravim iskrivljenu žicu, uz svu moju viku i njihovo arlaukanje, shvatila sam: ja nosim kišobran na kojem stoji znak B92. Crni kišobran sa crveno-belim znakom B92. Dakle, to je razlog”.

Prema rečima Saše Jankovića, država mora odlučno slomiti otpor nasilnika, jer se u situaciji Bojane Maljević sutra može naći bilo koji njen građanin.

"Nadam se da da mi ova moja izjava i ceo blog, u kome sam opisala događaj, neće stvoriti nove neprijatnosti. Ne mislim zbog straha od sličnih reakcija, već mislim na loš publicitet koji se može u času promeniti. Moja namera je da skrenem pažnju javnosti upravo zato što slično može da se dogodi bilo kome", rekla je Maljevićeva za B92.

Iako zakasnelo, hapšenje onih koji su nedavno preko Internet sajtova pretili našoj novinarki Brankici Stanković, za njega predstavlja dobar početak.

Dok brojne ne samo domaće već i međunarodne organizacije i udruženja nastavljaju da ohrabruju vlasti u Srbiji na uspostavljanju bezbednog okruženja za novinare, Bojana Maljević na svom blogu pita.

“Ako se meni, koja nemam ama baš nikakve veze sa celom ovom pričom desila ovakva stvar, šta li se onda dešava Brankici Stanković, ljudima koji rade sa njom ili nekome ko je zaista poznaje?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: