Tadić: Srbija štiti manjine

Predsednik Tadić kaže da je Srbija posvećena zaštiti prava nacionalnih manjina, o čemu svedoči i donošenje Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.12.2009.

18:04

Default images

Predsednik Srbije Boris Tadić je, na sastanku sa predsednicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Srbiji, pozvao pripadnike nacionalnih manjina da se upišu u poseban birački spisak, kako bi se ispunio osnovni preduslov za održavanje izbora nacionalnih saveta, saopštila je Pres-služba predsednika Srbije.

"Srbija će za sve nacionalne manjine stvarati najbolje moguće uslove za prosperitet i očuvanje identiteta", kazao je Tadić.

Predsednici nacionalnih saveta su se saglasili da su u Srbiji najbolje zaštićena prava nacionalnih manjina i pozdravili donošenje Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Pored ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića, sastanku su prisustvovali i predsednici nacionalnih saveta bugarske, rusinske, slovačke, rumunske, mađarske, bunjevačke, ukrajinske, romske, grčke, makedonske, vlaške, egipatske i nemačke nacionalne manjine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: