Privedeni zbog pretnji “Insajderu“

Policija privela sedam osoba, od kojih su tri maloletne, zbog sumnje da su ugrozili sigurnost autorke “Insajdera“ Brankice Stanković.

Izvor: B92

Utorak, 08.12.2009.

15:34

Default images

Uhapšeni su osumnjičeni da su izvršili krivično delo ugožavanja sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković, time što su slali preteće poruke njoj i ostalim članovime ekipe emisije “Insajder”.

Zbog sumnje da su pretili novinarki Brankici Stanković pritvor od mesec dana za sada je određen 25-godišnjem Vladimiru Samardžiću iz Novog Sada, dok 26-godišnji Mlađen Bogdanović iz Pančeva i 22-godišnji Stefan Hadži Antonović iz Beograda u policijskom pritvoru od 48 sati čekaju saslušanje pred istražnim sudijom.

Protiv ostale četvorice biće podneti izveštaji nadležnim tužilaštvima.

I pored ocena da je “Insajder” dirnuo u osinje gnezdo, nema objašnjenja, a još manje preuzimanja odgovrnosti zašto brojne krivične prijave protiv vođa navijača, koji se ujedno bave i teškim kirminalnim radnjama, nemaju konačni sudski epilog.

Otvaranje ovog slučaja aktuelizovalo je i pitanje da li su neke od navijačkih grupa možda povezane i sa nekim političkim strankama.

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ne sumnja u to i optužuje radikale i naprednjake za povezanost sa navijačkim grupama.

"Iza navijača i navijačkih grupa stoje političke snage, jer oni koji prete sa stadiona su isti oni koji su do pre godinu dana podržavali Nikolića i Vučića”, tvrdi Jovanović.

“Pa, sada oni treba da odgovraju za ono što su radili čitavog života, a Vučić i Nikolić koji su ih dovodili na političke skupove da bi razbijali Beograd su od svega abolirani", kaže on. Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić odbacuje te optužbe.

"Očigledno da nema političke volje jer niko vlasti nije smetnja da donose zakone i da ih sprovode. Šta to imamo Aleksandar Vučić i ja, šta? Mi ih sprečavamo da dovedu u red ljude koji su huligani, da li mi to organizujemo navijačke grupe", upitao je on.

Da njegova stranka nije povezana sa navijačkim grupama tvrdi i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Dragan Todorović.

"Što se tiče SRS-a, apsolutno nikada nismo imali bilo kakve veze sa bilo kojom navijačkom grupom. Da li je neko od bivših članova SRS-a imao veze sa bilo kojom grupom navijača između ostalog je i na vama iz TV B92", poručio je on.

Portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan smatra da će rešenje problema sa kriminalnom pozadinom nekih vođa navijačkih grupa uslediti nakon što se izvrši predstojeća reforma pravosuđa.

"Ja očekujem da će ovo osveženje pravosudnih kadrova doneti kvalitativno dobro da više u budućnpsti nećemo moći da kažemo da pravi istinski zločinci ostaju nekažnjeni bez ikakovg razloga”, očekuje ona.

“Nemam sumnje da Ministartvo pravde želi da bilo koji počinilac ostane nekažnjen i nemam nikakve sumnje da će država sprovesti određene korake", ocenjuje Trivanova.

Hapšenja sedam mladića su usledila pet dana nakon emitovanja “Insajdera” i prave hajke koja se protiv autora ove emisije vodila na Fejsbusku i drugim internet sajtovima i forumima.

Državni vrh je do sada samo dekalrativno osudio te pretnje ali je bez odgovora ostalo pitanje zašto problem huligana i njihovih kirminalnih dela nije rešen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: