Bajramovićeva ulica bez obeležja

Ni posle sedam meseci od promene naziva ulice Južni bulevar u Nišu u Ulicu Šabana Bajramovića, nigde ne postoji vidno obeležje o novom nazivu ulice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.12.2009.

19:12

Default images

Na kućama je još stari naziv ulice, a stanari kažu da neće ni dozvoliti da im na kućama bude istaknuto ime pokojnog muzičara. Niko od čelnika grada nije želeo da odgovori zbog čega se ova odluka sprovodi samo na papiru.

Posle sedam meseci od donošenja odluke o promeni naziva, Ulica Šabana Bajramovića izgleda potpuno isto.

Na kućama su table na kojima još piše Južni bulevar, ali nigde ne postoji vidno obeležje da je ovo sada Ulica Šabana Bajramovica.

Stanari ostaju pri ranijim izjavama da neće dozvoliti da na njihovim kućama stoje table sa imenom pokojnog muzičara.

Stanari su i dalje jednoglasni da bi po Šabanu Bajramoviću druga ulica u gradu mogla da nosi naziv, ali ne i njihova.

Oni koji su od promene naziva menjali lične karte i pasoše u novim dokumentima imaju i novi naziv ulice.

Za sve ostale promene koje iziskuje promena naziva ulice, kažu da im je potrebno dosta para i to većina ne želi da plati.

Predsednik Skupštine grada Niša Mile Ilić nije želeo da komentariše zbog čega odluka nije sprovedena do kraja. On kaže da je donošenjem odluke nadležnost Skupštine završena.

Načelnik uprave za komunalnu delatnost Dejan Jovanović koji je na službenom putu kaže da je problem tehničke prirode i da zbog nedostatka para još nije raspisan tender da bi se nabavile table za naziv ulice i da će to biti završeno u januaru.

Podsećamo da je ovo jedina ulica koja je u Nišu tokom 2009. godine promenila naziv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: