Protest protiv Berluskonija

Nekoliko desetina hiljada ljudi okupilo se danas u centru Rima na protestu protiv premijera Silvija Berluskonija, od koga traže podnošenje ostavke.

Izvor: Beta

Subota, 05.12.2009.

18:59

Default images

Organizatori skupa "Dan Ne Berluskoniju" (No Berlusconi Day) izabrali su ljubičastu boju, boju koju ne koristi nijedna politička partija, kako bi izrazili svoju nezavisnost. Organizatori kažu da se nadaju da će se na protestu okupiti 300.000 ljudi. Ideja za protest nastala je i raširena preko interneta.

Demonstranti, većinom mladi i žene, nosili su ljubičaste majice i marame na kojima je pisalo "Ne" preko maske s Berluskonijevim likom.

Neki pripadnici levice, sadašnje opozicije, došli su na skup. Među njima su italijanski komunisti i pristalice Demokratske stranke.

Demonstranti su nosili plakate s natpisima "Politika se sprovodi sa čistim rukama" i "Podnesi ostavku i prihvati da ti bude suđeno".

"Tražimo Berluskonijevu ostavku, jer smatramo da nas on ne može predstavljati", rekao je jedan demonstrant.

Protivnici Berluskonija, između ostalog, premijeru zameraju zbog toga što je, kao medijski magnat koji poseduje kompaniju Mediaset, u sukobu interesa.

Ovo je treći mandat Berluskoniju na čelu italijanske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: