Ukinut centar za prijave NLO-a

Ministarstvo odbrane Velike Britanije je, zbog uštede novca, ukinulo centar kojem su građani mogli da prijave da su videli neidentifikovani leteći objekat.

Izvor: B92

Subota, 05.12.2009.

01:57

Default images

Ovonedeljno gašenje centra i obustavljanje istrage prijavljenih događaja, razgnevili su mnoge koji smatraju da je istraživanje NLO-a od životnog značaja. Centar je radio pola veka, od 1959. godine. Vojska je zaključila da za 50 godina ni jedan od prijavljenih 12.000 slučajeva nije bio pretnja bezbednosti zemlje.

Jedan zvaničnik Ministarstva odbrane koji ne želi da mu se objavi ime je izjavio za agenciju AP da će se ukidanjem centra godišnje uštedeti 44.000 funti (48.760 evra). Oni koji su do sada bili zaposleni u centru, raspoređeni su na druge dužnosti.

Britanska vojna istraga je tokom godina proizvela hiljade stranica tajnih dokumenata, do kojih su mnogi objavljeni nedavno, pošto je istekao rok čuvanja tajne.

Prema jednom od tih dokumenata, 1984. godine je nekoliko kontrolora vazdušnog saobraćaja prijavilo sletanje neidentifikovane letelice na jedan mali aerodrom odakle je ona ubrzo uzletela ogromnom brzinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: