Preminula trudnica u Nišu

Trudnica, obolela od novog gripa, umrla je posle carskog reza, a dete je rođeno živo, saopštio je predstavnik Infektivne klinike u Nišu.

Izvor: Tanjug

Subota, 05.12.2009.

11:57

Default images

"Žena, rođena 1975. godine, bila je u sedmom mesecu trudnoće i imala je ranije već dve operacije zbog tumora na mozgu, a od simptoma gripa lečena je od 22. novembra u drugim zdrvastvenim centrima van Niša", rekao je direktor Infektivne klinike Žarko Ranković. Konzilijum lekara doneo je odluku o carskom rezu, ali je posle toga ta žena preminula, rekao je on.

Ranković je izjavio da je juče ujutru od novog gripa umrla žena rođena 1970. godine iz Niša.

Ona je već pet godina bolovala od reumatskog artritisa i imala je usporeni psihomotorni razvoj, dok je jedan od otežavajućih faktora bila i njena gojaznost.

Na Infektivnoj klinici do sada je od novog gripa umrlo osmoro bolesnika. Ranković je rekao da je tim stručnjaka uradio analizu svih slučajeva i zaključio da je lečenje obavljeno u skladu sa medicinskom doktrinom.

Trenutno se na intenzivnoj nezi Infektivne klinike nalazi petoro bolesnika koji su priključeni na respiratore, dok na odeljenju te klinike leži 17 pacijenata.

U poslednja 24 časa na klinici je pregledano 75 pacijenata sa sumnjom na novi grip, od kojih su se 24 pacijenta prvi put javila lekarima u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: