Gardijan o patrijarhu Pavlu

Londonski dnevnik "Gardijan" je danas objavio nekrolog o srpskom patrijarhu Pavlu, u kome navodi da je on uživao veliko poštovanje.

Izvor: Gardijan

Petak, 04.12.2009.

08:15

Default images

"Patrijarh se na miran i tih način ophodio prema svima, odisao je dubokom duhovnošću i mudrošću i uživao je veliko poštovanje među vernicima, ali i među onima koji to nisu", piše "Gardijan". U biografiji patrijarha Pavla list navodi da je on na čelo Srpske pravoslavne crkve došao u teška vremena i da je bilo trenutaka kada su se njegovi postupci "činili kontroverznim".

Piše i: "Potpisao je zajedničko saopštenje sa predstavnicima muslimanske i katoličke zajednice, u kojem se osuđuje međuverska mržnja i nasilje u Bosni i, istovremeno, ostao blizak sa liderima bosanskih Srba", piše britanski dnevnik.

"Gardijan" zaključuje da se patrijarh Pavle kolebao između osude i podrške bivšem srpskom socijalističkom lideru Slobodanu Miloševiću i da je možda bio politički naivan, ali se njegova najveća briga uvek odnosila na narod i na crkvu.

"Patrijarh Pavle umeo je da se i javno izvini kada bi shvatio da je načinio grešku zašavši u političke vode", ističe britanski list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: