Potvrđena 394 slučaja novog gripa

U Srbiji su do danas potvrđena 394 slučaja obolevanja od novog gripa i registrovana 22 smrtna ishoda, saopštio je Institut “Batut".

Izvor: Beta

Četvrtak, 03.12.2009.

13:49

Default images

U saopštenju se navodi da je poslednjih pet smrtnih ishoda registrovano 27. i 28. novembra kod pacijenata iz Golupca, Bele Crkve, Kragujevca, Novog Sada i kod pacijenta iz Niša sa teškom kliničkom slikom gripa, koji je bio hospitalizovan na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Na bolničkom lečenju nalaze se 472 osobe sa oboljenjima sličnim gripu, od kojih su 24 na respiratoru. Najveći broj obolelih od oboljenja sličnih gripu registrovan je u 45. nedelji, da bi u 46. nedelji došlo do blagog pada.

U 47. nedelji nastavlja se trend opadanja oboljenja sličnih gripu. Najveća učestalost obolevanja registruje se u uzrasnoj grupi od pet do 14 godina. Od 394 laboratorijski potvrđena slučaja, 72 slučaja obolevanja se dovode u vezu sa putovanjem.

U periodu od 26. oktobra do 2. decembra potvrđen je 261 slučaj obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1). Najveći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva u ovom periodu je kod osoba uzrasta od 30 godina do 64 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: