Zagreb: Bez vize za građane Srbije

Vlada Hrvatske pokrenula je postupak za trajno ukidanje viza za građane Srbije, umesto dosadašnje oročene suspenzije, izjavio je portparol Vlade Zlatko Mehun.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2009.

11:51

Default images

Mehun veruje da će takva odluka biti doneta do 31. decembra ove godine, kada i ističe jednogodišnja suspenzija viznog režima. "Hrvatska usvaja standarde Evropske unije, a budući da će se Srbija od 19. decembra naći na tzv. beloj šengenskoj listi, mi ćemo se našim izmenama usaglasiti s tim", istakao je Mehun.

Proceduru izmene Uredbe o viznom sistemu, koja se osim na ukidanje viza za ulazak i boravak do 90 dana u Hrvatskoj, odnosi i na prelazak preko državnog područja Republike Hrvatske, pokrenulo je Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija.

Do sada se suspenzija viznog režima za građane Srbije produžavala svake godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: