Ministarka o povlačenju računa

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je da je završni račun budžeta za 2008. povučen da bi se uskladio sa izveštajem Državne revizorske institucije.

Izvor: Beta

Sreda, 02.12.2009.

14:46

Default images

Ona je na konferenciji za novinare kazala da se radi o tehničkom usklađivanju, odnosno da u završni račun nisu bili uračunati prihodi po osnovu kursnih razlika, koji su ušli u izveštaj Državne revizorske institucije.

Kada se obračunaju prihodi po osnovu kursnih razlika, prihodi budžeta u 2008. godini biće veći, a rashodi će ostati isti, tako da će budžetski deficit biti manji nego u završnom računu koji je bio dostavljen Skupštini Srbije, kazala je Dragutinovićeva.

Ministarka je navela da će za nekoliko dana novi završni račun biti dostavljen Skupštini Srbije, sa obračunatim kursnim razlikama.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović kazala je juče da je vlada povukla izveštaj o završnom računu budžeta za 2008, a opozicioni poslanici su tražili da se na posebnoj sednici raspravlja o tom izveštaju, kao i o izveštaju DRI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: