Dulić: Investicije u ekologiju

Srbija bi ulaganjem u reciklažu, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom mogla da zaposli između 10.000 i 15.000 ljudi, kaže ministar Oliver Dulić.

Izvor: Beta

Sreda, 02.12.2009.

14:30

Default images

Ministar za životnu sredinu Oliver Dulić predstavlja Srbiju na konferenciji "Zelena ekonomija, zeleni biznis i održivi razvoj", koju u Atini organizuje britanski magazin “Ekonomist“. Na skupu učestvuju ministri za životnu sredinu zemalja jugoistočne Evrope i predstavnici multinacionalnih kompanija.

Dulić je rekao da je Srbija na skupu u Atini predstavila svoju novu ekološku politiku, a razgovaralo se i o mogućnostima ulaganja.

"Razgovarali smo i o svemu što bi trebalo da dovede do toga se sledeće godine investiraju milioni i milioni evra u industriju reciklaže, obnovljive izvore energije i bolje upravljanje otpadom", kazao je Dulić.

On je naveo da će ta ulaganja učiniti da Srbija postane čistija i uređenija zemlja, ali i da se otvore nova radna mesta.

Prema Dulićevim rečima, Srbija je u Atini predstavila akciju "Očistimo Srbiju" kao i novu građevinsku politiku koja podrazumeva izgradnju prema standardima energetske efikasnosti i upotrebe ekoloških materijala.

"Srbija je ovde prihvaćena kao veoma važna država u regionu, koja igra regionalnog lidera što se tiče novih investicija", kazao je ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: