Dinkić: Centar autoindustrije

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić očekuje da će Srbija postati centar automobilske industrije u jugoistočnoj Evropi.

Izvor: Beta

Sreda, 02.12.2009.

13:23

Default images

Dinkić je na otvaranju fabrike autokablova "Leoni" u Prokuplju kazao da je otvaranje te fabrike "jedan korak ka cilju da Srbija postane centar auto industrije u jugoistočnoj Evropi".

"Ono što je ‘Fijat’ za Kragujevac, to je ‘Leoni’ za Prokuplje. Ovo je najvažnija investicija ove godine na jugu Srbije", rekao je Dinkić.

On je kazao da je “Leoni” najveći evropski proizvođač kablova sa godišnjim prometom od tri milijarde evra i da pokriva četvrtinu svetskog tržišta.

Dinkić je najavio da će “Leoni” do sredine sledeće godine uposliti oko 600 radnika, a do sredine 2012. godine 1 300 radnika.

"Vlada Srbije je preko agencije SIEPA pomogla Leoni sa 6,5 miliona evra odnosno po 5.000 evra po novozaposlenom radniku jer nam je želja bila da jedan ovakav gigant dođe na jug Srbije", rekao je Dinkić.

Fabriku su presecanjem vrpce zvanično otvorili ministar Mlađan Dinkić i predsednik Upravnog odbora fabrike Uve Leman. Otvaranju je prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadića.

Fabrika je deo koropracije "Leoni AD" koja postoji od 1917. godine i u 35 zemalja širom sveta zapošljava više od 150 hiljada radnika, ostvarujući prodaju od oko tri milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: