Donacija Japana bolnici u Sokobanji

Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki uručio je donaciju Specijalnoj bolnici za plućne bolesti i tuberkulozu "Ozren" u Sokobanji.

Izvor: Beta

Sreda, 02.12.2009.

13:19

Default images

Donacije Vlade Japana iznosi 60 085 evra za nabavku ambulantnog vozila, ultrazvuka i biohemijskog analizatora. Ambasador Cunozaki se nada da će pomoć naroda Japana biti od velike koristi za ljude u Sokobanji, i da je to još jedan vid borbe protiv tri najdominantnije svetske zarazne bolesti današnjice, od kojih je jedna tuberkuloza, prenela je japanska ambasada.

Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. god. iznosi 6,3 miliona evra, auUkupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda je oko 198,3 miliona evra.

"Uveren sam da će novo sanitetsko vozilo i medicinska oprema doprineti poboljšanju medicinskih usluga u vašoj bolnici. Želeo bih da naša donacija bude korisna za rano otkrivanje i lečenje bolesti", rekao je Cunozaki i israzio nadu da će ta donacija naroda Japana biti pomoć u borbi protiv zaraznih bolesti u Srbiji i još više unaprediti prijateljske odnose između naših dveju zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: