Slabo poverenje građana u Vladu

Prema najnovijem istraživanju "Galup Balkan monitora", čak 44 odsto građana Srbije smatra da Vlada ima izuzetno slabe rezultate.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2009.

00:33

Default images

Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai-Horvat rekla je da su lošiji rezultati dobijeni samo u BiH i Hrvatskoj, gde je negativne ocene svojim vladama dalo više od dve trećine ispitanih.

"Samo jedan odsto građana misli da Vlada odlično radi, 16 misli da dobro radi, 32 odsto misli da je rad Vlade zadovoljavajući, a čak 44 odsto građana misli da je rad Vlade vrlo slab, da daje vrlo slabe rezultate. Samo u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj imamo lošije rezultate”, rekla je Horvatova.

Ovakvi podaci ne iznenađuju direktorku vladine Kancelarije za evropske integracije Milicu Delević, ali je ubeđena da će odluka o ukidanju viza to poverenje početi polako da vraća.

"Koliko god da me rezultati ne iznenađuju, moram da kažem da oni pokazuju da sve ono kroz šta se prošlo ima svoju cenu. Cenu, u smislu poverenja, a to pokazuju i ovi podaci, plaća Vlada koja je trenutno na vlasti”, smatra Delevićeva.

Istraživanje je sprovedeno za potrebe Evropske unije, u septembru, metodom intervjua, a u svakoj od država zapadnog Balkana, koje nisu članice Unije, anketirano je više od hiljadu osoba starijih od 15 godina.

Rezultati istraživanja pokazuju da građani Srbije u Evropi vide, pre svega, slobodu kretanja, veće prisustvo domaće privrede na svetskom tržištu, kao i razvoj ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: