Građani plaćaju novine za princa

Izveštaj Državnog revizora pokazuje da je iz budžeta za 2008. izdvojeno 57 000 dinara za kupovinu novina i časopisa princu Aleksandru Karađorđeviću.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2009.

10:04

Default images

Kako prenosi list “Danas”, Ministarstvo kulture je prošle godine, pod stavkom ”Zaštita kulturne baštine“, platilo 57 000 dinara za kupovinu novina i časopisa princu Aleksandru Karađorđeviću.

Zaštita kulturne baštine u Dvorskom kompleksu obuhvatila je i 466 000 dinara za održavanje voznog parka Karađorđevića, 341 000 za nabavku kancelarijskog materijala, 136 000 za poštanske usluge, 424 000 za kupovinu i održavanje kompjutera i 519 000 za nabavku baštenske opreme i održavanje parka u Belom dvoru.

Dvorski kompleks je ukupno dobio 30 miliona dinara, od čega je 20 miliona otišlo na troškove reprezentacije, posluge i druge radne snage, a da pri tom porodica princa Aleksandra nije izveštavala Ministarstvo o tome na koji način troši dobijeni novac, dok je Ministarstvo sredstva prebacivalo bez programa i projektne dokumentacije nadležnih ustanova za zaštitu kulture, navodi se u izveštaju DRI.

To ministarstvo je i u drugim slučajevima delilo novac bez kasnije kontrole upotrebe datih sredstava, pa tako producenti filma Rajka Grlića ”Neka ostane među nama“ nisu dostavili izveštaj o tome kako su potrošili četiri miliona evra druge rate, koju su za taj projekat dobili od Ministarstva kulture, koje čak ne zna ni šta je bilo sa snimanjem tog filma do kraja.

Revizori su primetili i da je Ministarstvo kupilo sliku "Rikalo u jesen“ Bore Iljovskog za 1,4 miliona dinara, koju je zatim Srbija poklonila Evropskoj komisiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: