Vujanović: Višestruka korist

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović ocenio je da odluka Saveta ministara EU o viznoj liberalizaciji za građane Crne Gore ima višestruku vrednost i korist.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.11.2009.

16:53

Default images

Vujanović je rekao da ta odluka, pre svega, građanima omogućava putovanje u države šengenske zone bez viza i oslobađa ih neizvesnosti, drugih čekanja i troškova režima viza, preneli su podgorički mediji. Vujanović je naveo da time građani dobijaju mogućnost slobodnog ulaza, ali i kretanja kroz države šengenske zone, što je, kako je ocenio, velika vrednost i korist.

“Odluka o viznoj liberalizaciji znači i važno priznanje Crnoj Gori za kvalitet procesa pristupanja EU u ovoj veoma osetljivoj oblasti”, naveo je Vujanović.

Istovremeno, naveo je predsednik Vujanović, takva odluka predstavlja potvrdu do sada realizovanih aktivnosti u pristupnom procesu, što je važna poruka Brisela Crnoj Gori.

“Naravno, ova odluka podstiče i ohrabruje našu dalju posvećenost procesu pristupanja EU, pokazujući da Crna Gora, nastavkom svog odgovornog odnosa, može kvalitetno ostvariti svoj strateški integracioni cilj”, naveo je crnogorski predsednik.

On je naveo da je posebno zadovoljan što je odluka o viznoj libaralizaciji doneta i za građane Srbije i Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: