"Niki" od 1. februara leti za Beč

Austrijska avio-kompanija "Niki", čiji je vlasnik proslavljeni vozač Formule 1 Niki Lauda, od 1. februara uvodi direktan avio-saobraćaj na liniji Beograd-Beč.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

14:31

Default images

Uporedo sa ukidanjem viza za građane Srbije otvorila se mogućnost i da do nekih evropskih destinacija stignu znatno jeftinije nego dosad. Prvog februara sa Beogradskog aerodroma poleteće prvi avion jedne od najpoznatijih evropskih niskotarifnih avio-kompanija "Niki" na relaciji Beograd-Beč i to po ceni od samo 29 evra, sa svim taksama.

U prvoj godini poslovanja kompanija "Niki" očekuje da će preko nje na relaciji Beograd – Beč leteti osamdeset hiljada putnika.

“Želja mi je bila da dođem u Beograd još pre godinu i po, ali tada nisu postojale mogućnosti za to. Sada imamo sporazum o slobodnom nebu i vize više nisu problem”, rekao je vlasnik aviokompanije "Niki Luftfahrt" Niki Lauda.

"Velika je prednost da budete prvi na tržištu. To da budem prvi, moja je životna filozofija”, naveo je on.

“Prednost je takođe i početna cena karte od 29 evra koja se povećava što kasnije rezervišete kartu, ali čak i sa najvećom cenom karte i dalje ćemo biti jeftiniji za 45 odsto od konkurencije”, kaže Lauda.

Broj povratnih nedeljnih letova na liniji Beograd-Beč ulaskom avio-kompanije “Niki” povećaće se na 33, što je u proseku pet dnevno.

"Što se tiče aerodroma ‘Nikola Tesla’ i njegovog poslovanja, siguran sam da je ovo za nas značajna komercijalna stvar. Naše vazduhoplovne vlasti su počele primenu Sporazuma o otvorenom nebu, liberalizovano je tržište i aerodrom 'Nikola Tesla', sa svoje strane, čini sve kako bi Beograd kao destinacija postao atraktivna destinacija avio-kompanijama”, kazao je zamenik generalnog direktora aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević.

“Niki Luftfahrt” nije klasična loukost kompanija, jer će putnici u avionu imati i besplatnu užinu i piće, a za prtljag teži od 20 kilograma neće se naplaćivati posebna nadoknada.

Očekuje se i proširenje ponude, imajući u vidu da avioni kompanije lete u sve veće evropske gradove - poput Rima, Pariza, Frankfurta, Ciriha, Minhena, Pariza, Moskve i mnogih drugih. Posle današnjeg ukidanja viza za putovanje građana Srbije u zemlje Evropske unije više avio kompanija ponudilo je jeftine letove za gradove u ovim zemljama.

Tako je "Jat ervejz" najavio da će od 19. decembra prodavati karte za jedan pravac po ceni od 19 evra pa naviše za više gradova u EU i okruženju.

I "Jat" kao i "Lufthanza", koja je ponudila povratne karte za 25 destinacija u Evropi po ceni od 16 evra, u cenu karte nisu uračunali aerodromske takse i ostale troškove.

Opširnije možete čitati u našoj rubrici Biz. O dolasku niskobudžetnih aviokompanija B92 je razgovarao sa Katarinom Andrić-Milosavljević iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Možete pogledati snimak njenog gostovanja u vestima TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: