Kalanovićeva: Obilaznica iznad cene

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović tvrdi da je bilo finansijskih zloupotreba tokom izgradnje obilaznice oko Beograda kod Bubanj potoka.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 30.11.2009.

01:24

Default images

Ministarka Kalanović je za list “Blic” rekla da očekuje da po tom pitanju nadležni državni organi urade svoj posao. “Imamo svu dokumentaciju za gradnju koridora 10 i stavićemo im na uvid sve što zatraže, jer su kod nas građeni i najskuplji kilometri autoputa u Evropi”, tvrdi ona.

Kalanovićeva kaže i da su dve deonice Koridora 10 - između Horgoša i Novog Sada, koje su otvorene u nedelju, a gde su izvođači radova bila domaća preduzeća - prvi kilometri tog koridora izgrađeni po razumnoj ceni.

“Početkom maja ove godine, kad smo otvorili radove na toj severnoj deonici, postavljeno je pitanje da li ćemo nastaviti sa starom praksom. A ona podrazumeva nedovoljno definisane ugovore, nenormalno visoke cene, najskuplje puteve u Evropi i rokove kod kojih se ne zna tačno kad će nešto da bude završeno”, kaže Kalanovićeva.

Ministarka dodaje da je tada odlučeno da će ovih 20 kilometara biti završeno krajem novembra, da neće biti aneksa ugovora i da će biti praćen utrošak svakog dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: