Nove aviokompanije na "crnoj listi"

Evropska unija je na "crnu listu" nebezbednih avio-kompanija upisala sve prevoznike iz Džibutija, Konga i Sao Tome i Principea.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2009.

14:47

Default images

"Lista je produžena uključivanjem svih prevoznika koji imaju odobrenje za rad izdato u Džibutiju, Kongu i Sao Tome i Principeu zbog bezbednosnih nedostataka uočenih u sistemu kontrole koju obavljaju nadležne vazduhoplovne vlasti u tim zemljama", saopštila je Evropska komisija, izvršno telo EU.

"Jemenija ervejz" uspela je da izbegne "spisak nepodobnih" i pored fatalnog pada u junu.

U saopštenju stoji i kako su "uvaženi napori koje je 'Jemenija' učinila da bi popravila uočene bezbednosne probleme", prenele su agencije.

Komisija je objavila da je primetan napredak ostvarila i angolska aviokompanija TAAG i dozvolila tom prevozniku da poveća broj aviona na letovima prema Portugalu.

Avio-prevoznicima koji su na "crnoj listi" zabranjeno je sletanje i poletanje sa aerodroma članica EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: